zaterdag 31 december 2022

Nieuw jaar, nieuwe kansen!

 Oud en nieuw gezelligheid.

Gister ging ik naar de inloop om gezellig oliebollen te eten. Normaal gesproken vermijd ik dit soort sociale situaties omdat het mij veel te veel prikkels geeft.

Omdat ik mij gister qua energie goed genoeg voelde besloot ik toch even bij de inloop langs te gaan. 't afgelopen jaar heb ik gemerkt dat t werkt als ik mezelf kan afleiden van alle prikkels door bijvoorbeeld te kleuren  of te tekenen. Mijn hoofd is dan een stuk rustiger. Op deze manier kan ik mezelf trainen om beter met prikkels om te gaan.

1 van de bezoekers zei tegen mij dat ze kon zien dat ik veranderd was en dat vond ik echt een super tof compliment om te horen zo aan het eind van het jaar!

Ik wil dan ook heel graag op deze weg verder gaan. Dit is 1 van de redenen dat ik ambulante begeleiding heb aangevraagd om me hierbij te helpen.

Ervaringsdeskundige in de dop.

Afgelopen week had ik daarvoor het kennismakingsgesprek en dat beviel goed van beide kanten. Ik vertelde dat ik heel graag mijn ervaringen waarop ik ben stuk gelopen in de samenleving zou willen delen. Ik denk dat ik wel een mooi verhaal te vertellen heb waar veel mensen wat van kunnen leren!


Alle neuzen dezelfde kant op
De eerste stap daarbij is dat ik in gesprek ga hierover met het #UWV om het juiste traject hiervoor te krijgen. Dat zal nog het grootste pressiepunt zijn verwacht ik omdat ik al eerder een ander traject aangeboden kreeg dan ik wilde.


Dit jaar zal voor mij vooral een voorbereidend jaar zijn. Een goed voornemen voor mij is om mezelf niet weer teveel onder druk te gaan zetten, dat is wel echt een leerpunt!


Ik heb er zin in om weer nieuwe kansen te grijpen!!! 💗








vrijdag 23 december 2022

Eenzaam tijdens de kerst?

 Vorige week was heet dan zover: ik testte positief op het corona virus. Op zich viel de aanslag op mijn lichaam nog best mee, maar ik ben wel blij dat ik 1 van de Omicron varianten te pakken had.

Ik merkte dat ik meer moeite had met prikkels en dat mijn energie nog lager was dan anders. Het was wel fijn om daarom even ale afspraken af te zeggen, zeker in de december maand waarin ik toch al sneller overprikkelt ben.

Waarom de Wajong zo belangrijk is

Dit kan ik doen dankzij de #Wajong en ook daarom is de wajong zo ontzettned belangrijk vangnet voor mij en ben ik dankbaar dat ik hierop kan terug vallen als het nodig is!

Nu is mijn lichaam voor mijn gevoel voldoende hersteld en kan ik weer verder waar ik gebleven was.


prikkels en #22q11ds
De december maand zal voor mij altijd een moeilijke maand blijven waarin te veel overprikkeling snel op de loer ligt. Goed mijn rust pakken en mijn grenzen aangeven is wat ik kan doen om te zorgen dat ik er minder last van heb.

Eenzaam tijdens de kerst?
Kerst vier ik wel op mijn eigen manier, samen met mijn katten. Ik plaats nog een keer het stukje dat ik tijdens de lockdown periode schreef voor Joop want voor mij is dit nog steeds van toepassing!

https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/kerst-vieren-als-je-een-niet-zichtbare-beperking-hebt

woensdag 7 december 2022

Het is belangrijk om op waarde te worden geschat!

 Vandaag heb ik een prima dagje bij de bieb gehad. Ik had vorige week voorgesteld om vandaag de kerstboom neer te zetten, dus dat ging ik doen. Eerst moest de boom uit de kelder worden gehaald, dat was nogal een toer. De kist was wat zwaarder dan ik had verwacht dus pakte ik een kar, dat scheelde weer sjouwen!

Altijd letten op je energie

t opzetten was nogal een klus die me iets meer energie kostte dan ik wilde, maar het is gelukt. Bieb juf was blij en ik ook. Het versieren heb ik aan andere vrijwilligers overgelaten, ik ging liever nog een kar met boeken opruimen.

Grenzen aangeven

In de bieb leer ik goed mijn grenzen aan te geven en de ruimte te nemen die ik nodig heb. Daarnaast krijg ik regelmatig complimenten van de bieb juf en dat motiveerd weer om door te blijven gaan!

Van complimenten ga je groeien

Zo zei ze vandaag: "Jij ziet dingen die anderen niet altijd opmerken en dan doe je het ook meteen, dat is heel fijn."  Ik zei toen: " Dat heb ik geleerd in de opleiding maatschappelijke zorg die ik gedaan heb, daar pluk ik nog steeds de vruchten van!

Het is fijn en nodig om op waarde van bijdrage te worden geschat!






vrijdag 2 december 2022

Meedoen in de samenleving op mijn eigen manier!

 Vandaag heb ik voor t eerst op de vrijdag extra bij de bieb gewerkt en t beviel me heel goed. t was vrij rustig en dat was fijn want zo kon ik lekker doorwerken zonder dat ik teveel werd afgeleid door bijvoorbeeld moeders met kleine kinderen.

Ik heb allerlei kleine taakjes gedaan:

Peuterboekjes schoongemaakt, nieuwe tijdschriften gestickerd, posters opgehangen en boeken opgeruimt.

Op tijd je rust nemen.

Op de woensdag had ik al geleerd om niet teveel heen en weer te lopen tijdens t opruimen zodat ik niet de rest van de dag afgebrand thuis zit. t helpt om goed op te letten dat ik niet te lang blijf doorlopen.

Het is fijn te merken dat ik naast t werken bij de bieb ook andere dingen weer kan oppaken en kan blijven doen zodat mijn week niet alleen uit werken bij de bieb bestaat.

Als ik alles goed plan en daaromheen veel rust neem kan ik weer op mijn eigen tempo
deelnemen aan de samenleving en dat is super bemoedigend en geeft weer nieuwe energie om 
zo verder te blijven bouwen!

Plan van aanpak komende tijd:
De komende dagen ga ik dit rustig laten bezinken en zien hoe moe ik hiervan ben. Ik wil sws niet meer ten koste van mijzelf aan het werk gaan!

Het is iig al super fijn dat mijn energie weer de goede kant op gaat!


Hoe te leven met 22q11ds artikel van de AD

   Beantwoorden  Allen beantwoorden  Doorsturen   Aan: ​ U ​ Di 7-5-2024 19:53 Na Down is dit het meest voorkomende syndroom, toch heb ...