dinsdag 24 januari 2023

Paniek in de tent

Paniek in de tent

Gister ochtend werd ik wakker met een paniekerig gevoel. De kunst is om dan eerst erachter te komen waar de paniek vandaan komt en van daaruit te handelen wat op dat moment t beste voor mij is.

Ik was zenuwchtig voor het 1e gesprek met mijn begeleiding want we zouden het erover gaan hebben hoe ik t UWV t beste kan aanpakken. Ik besloot om te gaan zwemmen om op die manier mijn stress aan te pakken en dat werkte.

De afgelopen jaren heb ik goed geleerd wat t beste voor mij werkt en waar ik rustig van wordt. Nu kon ik t gesprek ook goed in gaan.

Een goede klik.

We hebben een plan van aanpak bedacht hoe ik voor elkaar kan krijgen wat ik nodig heb van t UWV. Ze helpt me hierbij met de juiste stapjes ernaar toe zodat ik t overzicht behoud en dat is precies wat ik nu nodig heb.

Zo ga ik vandaag naar de inloop om een tekening te maken van de welbekende beer op de weg. Dit is voor mij een goede manier om mentaal mijn angsten aan te pakken en tot rust te komen.

Op deze manier ga ik stap voor stap mijn angsten aan en bereik ik uiteindelijk mijn doelen op een manier die voor mij werkt! 💓






vrijdag 13 januari 2023

Omgaan met stress van verjaardagen

 Omgaan met de stress van de verjaardagen week.

De tweede week van januari levert voor mij altijd de meeste stress op naast de overload van prikkels in december. Er zijn dan namelijk 3 verjaardagen achter elkaar. Zo was afgelopen dinsdag mijn zus jarig, op vrijdag de 13e is mijn nichtje 15 geworden en zaterdag de 14e ben ik zelf jarig.

De grote hamvraag is dan altijd: wat ga ik dit jaar weer doen, maar vooral wat is haalbaar qua prikkels?

De afgelopen jaren vierden wij dit op Texel samen met mijn ouders in een huisje. Dat was leuk en gezellig. Omdat mijn moeder t afgelopen jaar al een huisje had gehuur om haar verjaardag te vieren verloopt het dit keer anders..

Mijn zus komt uit Texel naar mij toe en dan vieren we t bij mij thuis. Toch best spannend dat het net even anders gaat dan andere jaren! In eerste instantie zou ik met haar mee terug reizen naar Texel maar toen ik er goed over nadacht besloot ik dat het toch teveel was qua prikkels.

Tijdens corona tijd vond ik het wat dat betreft ideaal, je kon en mocht gewoon niks: Punt!

Alles is voor nu in ieder geval goed en duidelijk afgesproken en dat scheelt alweer de helft qua spanningen. Daarom lukte het mij ook om deze week de activiteiten te doen die ik wilde. Zo ben ik dinsdag naar de inloop gegaan om te tekenen en heb ik woensdag in de bieb gewerkt. Zo heb ik toch alle activiteiten kunnen doen die ik graag wil doen deze week en zit ik niet alleen maar thuis te stressen!

Met 22q11ds blijft het altijd een uitdaging om goed met extra prikkels om te gaan!







Hoe te leven met 22q11ds artikel van de AD

   Beantwoorden  Allen beantwoorden  Doorsturen   Aan: ​ U ​ Di 7-5-2024 19:53 Na Down is dit het meest voorkomende syndroom, toch heb ...